SLANÉ KYNUTÉ TĚSTO (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




INGREDIENCE: Na rohlíky, housky, slané nebo makové tyčky nebo dalamánky. 500 g hladké nebo polohrubé mouky, 1 kostka cukru, 50 g tuku, 1 vejce, 30 g kvasnic (droždí), 1/8 l mléka, 10 g soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z kvasnic, trochu vlažného mléka a kostky cukru necháme vzejít kvásek. Poté zaděláme tuhé těsto, které necháme vykynout. Poté vyválíme dlouhé hůlky, kulaté dalamánky a pleteme z tenkých dlouhých copánků housky. Upletené pečivo necháme ještě zakynout na plechu, pak je potřeme Vejcem, osypeme mákem a solí nebo kmínem a solí. Loupáčky upečeme, když z těsta nakrájíme dlouhé trojúhelníky, ty potřeme rozpuštěným tukem a od konce svinujeme v rohlík.



SLANÉ KYNUTÉ TĚSTO (Recept z třicátých let minulého století) SLANÉ KYNUTÉ TĚSTO (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,80 | Hodnotilo: 543 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz