PEČIVO K ČAJI (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: I. 180 g cukru, 4 vejce se třou ½ hodiny, poté se do toho vmíchá 250 g hladké mouky a nechá přes noc odpočinout. Ráno se do toho dá 5 g jedlé sody a ještě 250 g hladké mouky. Těsto se na vále dobře vypracuje, vyválí, vypichují různé tvary, kladou na pomazaný plech a do růžova upekou.

II. Na vál se dá 250 g hladké mouky, do ní se rozdrobí 1/8 másla, poté se přidá 125 g cukru, vanilky a 3 na tvrdo uvařené rozetřené žloutky. Těsto se dobře zpracuje, rozválí, vykrajují se různé tvary, žloutkem potírají, sypou se buď drobnými sekanými mandlemi, nebo hrubým cukrem a při mírném ohni pekou.

III. 500 g hladké mouky, 2 celá vejce, 50 g másla, 150 g cukru, špetku jedlé sody, 7 lžic mléka. Vypracuje se a ve vlhké utěrce nechá přes noc odpočinout. Poté se vyválí, vykrajují tvary a pekou do růžova.



PEČIVO K ČAJI (Recept z třicátých let minulého století) PEČIVO K ČAJI (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,88 | Hodnotilo: 609 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz