PAŘÍŽSKÉ TYČINKY (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 


Vánoce jsou za dveřmi !!

POSTUP PŘÍPRAVY: I. 140 g strouhaných, neloupaných mandlí se dá na vál, 140 g cukru, 2 lžíce husté meruňkové marmelády, 1 lžíce hladké mouky a 1 bílek, vše se dohromady zpracuje. Pak se těsto na prst silně rozválí, potře ledem, rozkrájí na tyčky a pečou na plechu s pečícím papírem v mírné vyhřáté troubě.
Led: 2 bílky a 140 g vanilkového cukru se tře, až to zhoustne a zbělí.
II. 140 g strouhaných lískových oříšků (mandlí), 130 g cukru, 40 g hladké mouky a 2 žloutky se zpracuje v těsto. Rozválí se, potře ledem a krájí tyčinky 1 cm široké a 4 cm dlouhé. Na pomazaném plechu se pekou v polohové troubě. Obě dvě varianty se mohou místo ledem shora plnit krémem a polévat čokoládovou polevou.


PAŘÍŽSKÉ TYČINKY (Recept z třicátých let minulého století) PAŘÍŽSKÉ TYČINKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,95 | Hodnotilo: 954 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz