LEVNÁ VAŘENÁ MAJONÉZA (Recepty z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Jako vlašský ořech čerstvého másla se rozpustí a udělá z hladké mouky světe růžová jíška. Zaleje se koflíkem studené hovězí nebo květákové polévky, případně jen vodou s polévkovou kostkou, rozmíchá a povaří na hladkou omáčku. Tekutinu je dobře přilévat po troškách, aby se dobře rozmíchala. Omáčka se nechá vystydnout, pak trochu odleje do koflíku, rozkvedlá se v ní
1 žloutek, dobře od bílku oddělený, vleje se to do ostatní omáčky, nádoba se postaví do většího kastrolu s horkou vodou a na ohni stále kvedlá nebo šlehá za přidávání lžíce octa, šťávy z ½ citronu, soli, 2 lžíce jemné hořčice, trochy sardelové pasty, asi ½ malé kostky cukru, špetka bílého pepře a nakonec po kapkách 2 lžíce stolního oleje. Odstaví se s ohně a šlehá ještě dále ve studené do vychladnutí. Dle chuti se může přidat trochu jemně sekaných kaparů. Hodí se ke smaženým řízkům nebo kapru, též ke studené drůbeži nebo telecímu masu. Udělá-li se řidší, je vhodná na saláty.
2. Několik lžic mléka nebo smetany, 2 lžíce hořčice, 2 žloutky, špetka soli, špetka mletého cukru šlehá se v horké vodní lázni do zhoustnutí. Vychladlá zlepší se různými přísadami: sekanými okurkami, vejci, kapary apod.


LEVNÁ VAŘENÁ MAJONÉZA (Recepty z třicátých let minulého století) LEVNÁ VAŘENÁ MAJONÉZA (Recepty z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,06 | Hodnotilo: 769 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz