KROUPOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Na přebrané a omyté kroupy se dá lžíce másla a chvilku se podusí, pak podlejí naběračkou vody, osolí a buď v troubě, nebo na kraji plotny se zvolna pod pokličkou dovaří.
2. Drobné krupky (perlové) se v několikeré vodě operou, pro osobu počítá se asi ½ lžíce, zalejí se vlažnou vodou a nechají pod pokličkou na kraji plotny zvolna vařit. Mezitím se uvaří polévka z kostí se zeleninou, když jsou kroupy měkké dají se do procezené polévky, zasmaží světlou jíškou a vaří zvolna ještě asi ½ hodiny. Na kastrolku udusí se hříbky, v letě čerstvé, v zimě sušené (předem na močené) a přidají se do polévky na talířích.

KROUPOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století) KROUPOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,87 | Hodnotilo: 505 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz