KAPUSTOVÉ RYZOTO Z RÝŽE NEBO KRUP (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Prostřední kapustová hlávka se uvaří ve slané vodě a rozseká. Dále se uvaří předem asi250 g tučného uzeného masa nebo vepřového bůčku, který může být též dušený. 4 čerstvé nebo sušené hříbky, několik hodin máčené ve vodě, drobně krájené, se dusí na másla, 250 g nehlazené rýže se spaří a dá na větší kastrol na dvě lžíce sádla s osmaženou cibulkou, míchá se tím, aby rýže vysmáhla, zaleje vodou z kapusty a vařeného masa a dusí do poloměkka. Maso se drobně useká a s kapustou i hříbky se přidá do rýže, promíchá, dle potřeby přisolí a v troubě dodusí do měkka. Může se přidat, když byl použit bůček, též dušený zelený hrášek. Z krup upravených dle předpisu dělá se rizoto stejně. Šťáva z dušeného bůčku, nebo jak zbylá šťáva z pečeně velmi pokrm zlepší.


KAPUSTOVÉ RYZOTO Z RÝŽE NEBO KRUP (Recept z třicátých let minulého století) KAPUSTOVÉ RYZOTO Z RÝŽE NEBO KRUP (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,07 | Hodnotilo: 815 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz