KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY:
Velká kapusta se rozkrájí, spaří a ve slané vodě jen do poloměkka uvaří.
Vychladlá kapusta se useká (nemele, neboť by byla příliš kašovitá), přidají se umleté zbytky vařeného i pečeného masa, nebo tučného uzeného, též stačí něco škvarků nebo sekaných dušených hříbků, osmažená krájená cibulka, 1 vejce, kousek nakrájené slaniny, kmín, pepř, sůl a dle potřeby strouhané housky.
Z promíchané sekaniny se dělají karbenátky, obalí buď jako řízky, nebo jen v housce a smaží.
Podávají se s mrkví nebo jinou zeleninou, též s brambory a kyselou okurkou.

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY (Recept z třicátých let minulého století) KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,09 | Hodnotilo: 564 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz