JÁTROVÁ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Do polévky se dá jíška, 3 zrnka pepře a nového koření, 1 hřebíček a nechá povařit. Kousek jater se rozetře na kašičku, dá do omáčky a vše se nechá ještě asi 20 minut vařit, načež se procedí.
2. Na drobně krájenou cibulku, zapěněnou na omastku, se dá 30 g hrubě sekaných hovězích nebo vepřových jater, upraží se za stálého míchání do hněda, pak zalejí vodou nebo polévkou, přidá se několik zrnek pepře, nového koření, bobkový list a vaří asi ½ hodiny. Poté se zasmaží tmavší jíškou, opět ½ hodiny vaří, pak procedí, osolí a dle chuti okyselí octem nebo citronem. Zvláště vhodná k masu s dušenou rýží.

JÁTROVÁ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století) JÁTROVÁ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,97 | Hodnotilo: 700 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz