HRACHOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 150 g hrachu se opere a namočí přes noc do vlažné vody, aby dobře nabobtnal. Pak se přidá cibule, dle chuti i jiná kořenová zelenina a vaří se neosolený, případně se špetkou jedlé sody do měkka. Poté se prolisuje do vývaru z kostí, osolí se, zasmaží hnědou jíškou, nechá povařit, přidá se trochu pepře, se solí utřeného česneku, majoránka nebo zelená petrželka. Podává se s osmaženou houskou, chlebem nebo do měkka vařenými kroupami. Nemáte-li vývar z kostí, zlepší se, polévkovou kostkou. Je zvláště chutná z hrachu vařeného předešlý den nebo ještě lépe od předešlého dne ohřívaná.

HRACHOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století) HRACHOVÁ POLÉVKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,05 | Hodnotilo: 428 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz