HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ NA ZÁZVORU (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Den před upotřebením naklepe se špalíček zadního hovězího masa, asi 1 kg, a celé se potře kašičkou ze dvou stroužků česneku, utřeného se solí, půl kávové lžičky strouhaného zázvoru, asi stejně sladké papriky a citronové šťávy. Druhý den se maso vloží do pekáče s cibulkou, zapěněnou na omastku, obalí a zprudka po všech stranách opeče. Teprve pak se podleje a zvolna dusí doměkka. Šťáva se může nechat přírodní bez cezení, nebo se zapráší moukou a povaří na omáčku.
Za příkrm je vhodná rýže nebo brambory rozsekané s cibulkou a kyselá okurka.


HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ NA ZÁZVORU (Recept z třicátých let minulého století) HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ NA ZÁZVORU (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,86 | Hodnotilo: 769 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz