BRAMBORÁKY (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY:
Postrouhá se za syrova asi1 kg bramborů, voda se z nich částečně slije a polijí se 1/8 l horkého mléka, aby nezmodrali.
Přidá se 1 vejce, dle chuti utřeného česneku, majoránky a pepře, soli a dá na polovici tolik hladké a krupičkové mouky, aby se těsto mohlo dobře rozetřít na pánvičku s rozpáleným omastkem.
Nejlépe je jeden vyzkoušet, aby se netrhaly, ani nebyly tuhé.
Na pánev se dá vždy lžíce nebo dvě vepřového nebo husího sádla, naběračka těsta se v rozpáleném omastku stejnoměrně rozetře a pekou se po obou stranách na plotně.
Je to výtečné jídlo lidové kuchyně, jehož jedinou chybou je, že potřebuje hodně omastku.
Může se k nim dávat kyselé dušené zelí, salát hlávkový i okurkový.

BRAMBORÁKY (Recept z třicátých let minulého století) BRAMBORÁKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,05 | Hodnotilo: 555 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz