POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi hodinu před obědem se rozpálí na omeletové pánvi pěkný kousek čerstvého másla, na němž se připravené bifteky 10 minut po jedné straně a 10 minu po druhé prudce opečou. Výdaji se n ohřátou mísu, šťáva na pánvi se zapráší moukou, zaleje polévkou, povaří a vleje na bifteky.
2. Na cibulce: Připravené bifteky se obalí po jedné straně moukou, opečou rychle po obou stranách na rozpáleném másle, pak vloží na kastrol se zapěněnou cibulkou, ještě chvilku podusí, tak aby se nepřipálily, pak podlejí a dusí asi ½ hodiny do měkka. Šťáva se upraví jako předešlá, podleje se raději méně, aby zůstala silná a hustá, ne vodnatá.
3. Na sardeli: Upravují se jako předešle, ale na postrouhané cibulce s utřenou sardelkou nebo sardelovou pastou. Solí se pak méně, poněvadž sardelka je slaná. Šťáva se může zahustit bílou strouhanou houskou.
4. S Hříbky: 4 silné bifteky ze svíčkové opečou se prudce po obou stranách na pánvi asi ve 100 g rozpáleného čerstvého másla. 4 velké hřiby (houby) se očistí, jemně usekají a osolené osmaží na kousku másla s trochou zelené petrželky. Když vysmáhnou, pokladou se jimi bifteky, vloží na pekáček, podlijí šťávou z másla, v němž se opékaly, zalitou asi 3 lžícemi polévky a dusí v troubě do měkka.
5. Myslivecké: Bifteky ze svíčkové se naklepou, protáhnou slaninou, osolí, po jedné straně pomouční a na pánvi v trošce omastku rychle opečou. Po přiměřeném kousku nakrájené kořenové zeleniny a cibule se zapění na jiném kastrolku, bifteky na to vloží a dusí do měkka za podlévání červeným vínem a vodou. Doslov: Bifteky se podávají s rýží, makarony, bramborovou kaší nebo novými brambory. K slavnostní příležitosti se na každý biftek položí vejce, upravené jako volské oko, a přílohami se mísa obloží. Rýže se může posypat sekanou šunkou, makarony parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem, brambory sekanou zelenou petrželkou. K tomu jsou vhodné kyselé okurky.
 
 
|  AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů | |
| Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1504 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | | |
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA