BEEFSTEAKY – BIFTEKY (Recepty z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi hodinu před obědem se rozpálí na omeletové pánvi pěkný kousek čerstvého másla, na němž se připravené bifteky 10 minut po jedné straně a 10 minu po druhé prudce opečou. Výdaji se n ohřátou mísu, šťáva na pánvi se zapráší moukou, zaleje polévkou, povaří a vleje na bifteky.

2. Na cibulce: Připravené bifteky se obalí po jedné straně moukou, opečou rychle po obou stranách na rozpáleném másle, pak vloží na kastrol se zapěněnou cibulkou, ještě chvilku podusí, tak aby se nepřipálily, pak podlejí a dusí asi ½ hodiny do měkka. Šťáva se upraví jako předešlá, podleje se raději méně, aby zůstala silná a hustá, ne vodnatá.

3. Na sardeli: Upravují se jako předešle, ale na postrouhané cibulce s utřenou sardelkou nebo sardelovou pastou. Solí se pak méně, poněvadž sardelka je slaná. Šťáva se může zahustit bílou strouhanou houskou.

4. S Hříbky: 4 silné bifteky ze svíčkové opečou se prudce po obou stranách na pánvi asi ve 100 g rozpáleného čerstvého másla. 4 velké hřiby (houby) se očistí, jemně usekají a osolené osmaží na kousku másla s trochou zelené petrželky. Když vysmáhnou, pokladou se jimi bifteky, vloží na pekáček, podlijí šťávou z másla, v němž se opékaly, zalitou asi 3 lžícemi polévky a dusí v troubě do měkka.

5. Myslivecké: Bifteky ze svíčkové se naklepou, protáhnou slaninou, osolí, po jedné straně pomouční a na pánvi v trošce omastku rychle opečou. Po přiměřeném kousku nakrájené kořenové zeleniny a cibule se zapění na jiném kastrolku, bifteky na to vloží a dusí do měkka za podlévání červeným vínem a vodou. Doslov: Bifteky se podávají s rýží, makarony, bramborovou kaší nebo novými brambory. K slavnostní příležitosti se na každý biftek položí vejce, upravené jako volské oko, a přílohami se mísa obloží. Rýže se může posypat sekanou šunkou, makarony parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem, brambory sekanou zelenou petrželkou. K tomu jsou vhodné kyselé okurky.



BEEFSTEAKY – BIFTEKY (Recepty z třicátých let minulého století) BEEFSTEAKY – BIFTEKY (Recepty z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,84 | Hodnotilo: 585 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz