KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SEKANÁ / 




INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 2 lžíce koření do mletého masa nebo sůl, pepř a majoránka, 1 vejce, 1 cibule, 100 g měkkého salámu, strouhanka, tuk. Omáčka: 2 lžíce másla, 1 cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 3 dl vody, 1 kostky masoxu, 1 l kečupu nebo protlaku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso okořeníme, osolíme, přidáme vejce, velmi jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený nebo umletý či ustrouhaný salám, dobře promícháme a zahustíme trochou strouhanky. Prkénko posypeme hladkou moukou, lžící vykrojíme kousky a tvoříme ploché karbanátky Smažíme je na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Na výpeku po smažení karbanátků nebo na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku, promícháme ji, osmažíme ji společně s cibulí dožluta a zalijeme vodou. Rozšleháme, vhodíme masox a povaříme. Pak vlijeme kečup nebo rajský protlak a ještě společně přivedeme k varu. Podle potřeby přisolíme, zředíme horkou vodou a podle chuti přisladíme. Karbanátky můžeme ještě v omáčce podusit nebo je omáčkou podléváme na talíři a podáváme s ryží, vařenými brambory nebo s těstovinami.



KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,91 | Hodnotilo: 744 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz