ITALSKÁ SEKANÁ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SEKANÁ / 


Dobré !

INGREDIENCE: 500 g mletého masa vepřové a hovězí, 150 g gothajského salámu, 50 g tvrdého sýra, 2 vařené brambory, 2 vejce 250 g cibule, 250 g mrkve, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 3 rajčata, 20 g másla, sůl, petrželová nať.

POSTUP PŘÍPRAVY: Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut. Zatím si očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30-40 minut. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem. Tato sekaná samozřejmě chutná i studená s chlebem a hořčicí.



ITALSKÁ SEKANÁ. ITALSKÁ SEKANÁ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 488 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz