ZAPEČENÝ KVĚTÁK V KARI OMÁČCE.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / PŘEDKRMY / 




INGREDIENCE: 500 g květáku, 125 dkg másla, špetka kari koření, 1 cibule, 3 vrchovaté lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 3 vejce, 100 g sýra na strouhání, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej z vody, necháme okapat a rozebereme na rýžičky. Na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a kari. Zalijeme mlékem, rozšleháme, přidáme trochu vývaru z květáku a uvaříme na hustou omáčku. Když mírně vychladne, vmícháme do ní vejce a polovinu dávky nastrouhaného sýra. Pekáček (zapékací misky) vymastíme máslem, rozložíme do něj květákové růžičky, zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Pokapeme zbytkem másla a zapékáme ve vyhřáté troubě 20 minut.



ZAPEČENÝ KVĚTÁK V KARI OMÁČCE. ZAPEČENÝ KVĚTÁK V KARI OMÁČCE.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,75 | Hodnotilo: 510 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz