CHŘEST NEBO PÓREK S HOLANDSKOU OMÁČKOU

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / PŘEDKRMY / 




INGREDIENCE: 600 g čerstvého chřestu nebo 750 g mladých tenkých pórku, 100 g šunky, 1 lžička soli, 1 lžičky cukru.
Holandská omáčka: 4 čerstvé žloutky, 80 g másla, 1,5 dl vývaru z chřestu, 4 lžíce citrónové šťávy nebo bílého vína, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvý chřest nebo pórek svážeme do svazečků a uvaříme v mírně osolené a oslazené vodě doměkka.
Mezitím si připravíme holandskou omáčku: čerstvé žloutky vyklepneme do kastrůlku s vlažným vývarem a ve vodní lázni zahříváme za stálého šlehání dohusta. Přidáme víno nebo citrónovou šťávu, osolíme a zjemníme máslem. Omáčka se nesmí vařit. Uvařenou zeleninu necháme okapat, na talířcích ji posypeme nakrájenou šunkou a přelijeme horkou holandskou omáčkou.



CHŘEST NEBO PÓREK S HOLANDSKOU OMÁČKOU CHŘEST NEBO PÓREK S HOLANDSKOU OMÁČKOU



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,97 | Hodnotilo: 629 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz