ŠTĚDROVEČERNÍ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / OMÁČKY / 


Na Štědrovečerní stůl !!

POSTUP PŘÍPRAVY: Den před upotřebením uvaří se sušené švestky, které se mohou upotřebit na kompot. Do šťávy namočí se několik kousků chleba i s kůrkou a několik kousků perníku. Druhý den se tato směs povaří s trochou máslové jíšky, zaleje odvarem kořenové zeleniny a nechá vařit, až je směs hladká. Přecedí se do jiné nádoby, osolí, přidá lžíce pikantní rybízové marmelády nebo povidel, dle libosti loupaných, na nudličky pokrájených mandlí a vlašských ořechů, hrozinek a dobře se osladí. Omáčka musí být hustá a sladká. Podává se s knedlíkem nebo vánočkou jako samostatný chod, nebo též jako příkrm k vařené rybě. Přihřátá druhý den je ještě chutnější.

ŠTĚDROVEČERNÍ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století) ŠTĚDROVEČERNÍ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 707 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz