HOUBOVÁ OMÁČKA PO PAŘÍŽSKU (Villeroi).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / OMÁČKY / 




INGREDIENCE: 150 g očištěných žampiónů nebo hříbků, 30 g másla na podušení, 50 g másla, 40 g cibule 50 g hladké mouky 3/4 1 světlého vývaru z hovězího masa, 60 g libové šunky, sůl a 2 žloutky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nadrobno pokrájíme a na másle je udusíme. Z másla, jemné nakrájené cibule a mouky si připravíme světlou jíšku, postupné ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Pak přidáme podušené houby, nadrobno nakrájenou šunku, osolíme a vaříme za občasného míchání tak dlouho, až omáčka zhoustne. Do povařené husté omáčky zamícháme žloutky: Hotovou omáčku, která musí být hodně hustá, používáme především na obalování masa a zeleniny před smažením anebo ji podáváme jako přílohu k zeleninovým nákypům, pudinkům, k dušeným karbanátkům, k bílému masu apod.



HOUBOVÁ OMÁČKA PO PAŘÍŽSKU (Villeroi). HOUBOVÁ OMÁČKA PO PAŘÍŽSKU (Villeroi).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,02 | Hodnotilo: 500 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz