PEČENÉ JEHNĚ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ / 




INGREDIENCE: 750 g jehněčí kýty, 25 g slaniny, 25 g másla, 50 g rostlinného tuku, hladká mouka, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vypereme, nasolíme a položíme horní částí do přiměřeně velkého pekáčku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, tuk, podlijeme trochou vařící vody a necháme v troubě péci do červena. Při pečení občas maso obrátíme a podléváme vypečenou šťávou. Pečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, trochu slijeme, zbytek v pekáčku zaprášíme hladkou moukou, osmahneme do červena a zalijeme studenou vodou, aby šťáva byla po zavaření hodně řídká. Vaříme tak dlouho až šťáva zhoustne a dobře váže. Provařenou šťávu osolíme, přecedíme přes jemné sítko, odstavíme na okraj plotny a udržujeme ji na nízké teplotě tak dlouho, až všechen tuk, obsažený ve šťávě vystoupí na povrch. Pečeme-li hřbet a kýtu, krájíme porce tak, aby každá měla jeden plátek z kýty a jeden ze hřbetu. Jednotlivé porce podléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

PEČENÉ JEHNĚ. PEČENÉ JEHNĚ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,88 | Hodnotilo: 472 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz