ZADĚLÁVANÁ ČOČKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / LUŠTĚNINY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 250 g čočky se uvaří v neslané vodě. Na větším kastrole se udělá jíška ze 40 g sádla potřebné mouky. Když začne žloutnout, postrouhá se do ní cibule a jíška se do hněda upraží. Zalije se naběračkou studené vody a pak vodou z čočky, rozmíchá a povaří. Měkká čočka se přidá, osolí, dá stroužek jemně utřeného česneku, několik lžic kyselého mléka nebo jogurtu, též může být ovšem smetana, dle chuti ještě přikyselí octem, povaří a podává se maštěná cibulkou s půlenými vejci a kyselou okurkou.

ZADĚLÁVANÁ ČOČKA (Recept z třicátých let minulého století) ZADĚLÁVANÁ ČOČKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,79 | Hodnotilo: 1624 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz