HRÁCH (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / LUŠTĚNINY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný, opraný a v jiné čisté vodě aspoň 12 hodin máčený hrách se dá vařit ve vodě, v níž máčel. Je-li voda tvrdá, přidá se trochu jedlé sody. Vody se nechá jen asi na tři prsty a vyvařená se dolévá, vaří se pod dobře přilehající pokličkou a mezi vařením občas protřese, aby stejnoměrně změkl. Vařivost hrachu je nestejná, obyčejně takto máčený je měkký za 1 ½ hodiny. Když je téměř měkký, osolí se, protřese pod pokličkou a nechá na kraji plotny dojít, aby nezbylo na něm vody a též aby se nepřipálil. Přebytečná voda se slije a použije se zbylým hrachem na polévku. Mastí sádlem se škvarky nebo cibulkou a podává se k tučnému uzenému masu s kyselou okurkou nebo zelným salátem. Též k tučnému vepřovému masu hodí se dobře hrách, zvláště míchaný s vařenými kroupami, známý z lidové kuchyně pod názvem „ Kočičí svatba“.

HRÁCH (Recept z třicátých let minulého století) HRÁCH (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,93 | Hodnotilo: 1320 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz