ČOČKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / LUŠTĚNINY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraná a opraná čočka máčí se aspoň 2 hodiny, aby se stejnoměrněji vařila. Postaví se pak v téže vodě, vaří zvolna za dolévání vody, dle potřeby, aby se nepřipálila. Osolí se až když je už poloměkká, protřese a nechá dovařit. Pak se buď slije všecka voda, která se použije na polévku a čočka podává suchá, dobře omaštěná sádlem s cibulkou, nebo se i s vodou přismaží hnědou jíškou. Může se pak místo cibulkou posypat osmaženou houskou a mastit máslem. Podává se s kyselou okurkou. Sázená vejce nejsou k ní vhodná, poněvadž čočka má sama dostatek bílkovin.

ČOČKA (Recept z třicátých let minulého století) ČOČKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1052 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz