HOUBY SMAŽENÉ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / HOUBY / 




INGREDIENCE: 600g tvrdších čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, hřiby přívěskaté, holubinky mandlové, ryzce syrovinky, kloboučky hřibů dutonohých, křemenáče, bedly, muchomůrky růžovky, pýchavky, čirůvky havelky atd.) a sůl. Hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej nebo sádlo na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdší houby nakrájíme na silnější plátky (nejméně 3/4 cm tlusté, žampiónové kloboučky ponecháme vcelku, pouze je oloupáme. Připravené houby nejdříve namočíme na 10 minut do mléka a pak je osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance a v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova vysmažíme.
Obměna: Připravené houby můžeme také namáčet do těstíčka na smažení a pak je vysmažit. Příloha: bramborová kaše, opékané brambory a saláty ze syrové zeleniny nebo dušený špenát, anebo dušený zelený hrášek. Podáváme-li za přílohu opékané brambory, můžeme ještě k smaženým houbám podávat tatarskou omáčku. K smažené bedle se zvlášť dobře hodí za přílohu okurkový salát.



HOUBY SMAŽENÉ. HOUBY SMAŽENÉ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz

 

xFonka
xFon.eu


Průměr:  2,93 | Hodnotilo: 376 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz