HOUBOVÁ MÍSA – Francie.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / HOUBY / 




INGREDIENCE: 1,5 kg tvrdých hřibů nebo podobných hub, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600g mletého masa, lžíce sušeného tymiánu, 3 lžíce sekané zelené petrželky, plátky šunky (cca 200g), strouhanka lehce namočená v mléce (cca 250 ml), sůl, mletý černý pepř, rostlinný olej, tuk na vymazání zapékací mísy.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nožičky oddělíme od klobouků a nakrájíme na plátky. Klobouky necháme vcelku. Cibuli a česnek nasekáme najemno a na oleji lehce osmažíme. Potom přidáme nakrájené nožičky a ještě krátce podusíme, přičemž vodu, kterou houby pustí necháme odpařit. Dále přidáme mleté maso, posypeme tymiánem, petrželí, opět dobře osmahneme a zahustíme strouhankou. Zapékací mísu vymažeme a začneme postupně vrstvit plátky šunky, masovou směs a klobouky hub. Pokračujeme až do spotřebování surovin. Měli bychom zakončit vrstvou klobouků. Nakonec pokapeme olejem a přikryté zapékáme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké.



HOUBOVÁ MÍSA – Francie. HOUBOVÁ MÍSA – Francie.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz

 

xFonka
xFon.eu


Průměr:  2,79 | Hodnotilo: 296 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz