HOUBOVÁ KAŠE.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / HOUBY / 




INGREDIENCE: 600g čerstvých žampiónů, 2 dl husté bešamelové omáčky, 4 lžíce smetany, sůl, nepatrné muškátového květu, trochu mletého pepře, pokud možno bylého, a asi 40 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny omyjeme, osušíme, kloboučky sloupneme a syrové žíněným sítem protřeme. Protlak dáme do větší pánve, přidáme bešamelovou omáčku, smetanu, sůl, koření a na ohni za stálého míchání asi 6 až 8 minut podusíme. Potom kaši z ohně odstavíme, přidáme rozpuštěné máslo a dobře vyšleháme.Obměna: Místo žampiónů můžeme také použít klobouky kozáků, které však nejdřív bud ve vývaru, připraveném z kostky masoxu, krátce povaříme, anebo na kousky nakrájené na másle podusíme a pak je teprve sítem protřeme. Další postup se nemění. Kaši podáváme jako přílohu k některým masitým minutkám, např. k telecím nebo krůtím řízkům, k medailónkům z telecího masa apod., anebo ji podávám s vařenými brambory a zeleninovým salátem.



HOUBOVÁ KAŠE. HOUBOVÁ KAŠE.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz

 

xFonka
xFon.eu


Průměr:  2,85 | Hodnotilo: 154 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz