STAROČESKÝ BRAMBORÁK.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / BRAMBORY / 




INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120g hladké mouky, 1 vejce, 0,1 l mléka, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, sádlo na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme, nastrouháme na struhadle, necháme ustát a pak trochu scedíme. Do nastrouhaných brambor přidáme horké mléko, vejce, hladkou mouku, utřený česnek, osolíme, opepříme a okořeníme drcenou majoránkou. Těsto dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, vlijeme sběračkou těsto a rozetřeme je po celé pánvi. Pečeme dozlatova po obou stranách. Bramborák musí být po upečení mírně křupavý, proto jej podáváme ihned po úpravě. Do bramborového těsta můžeme přidávat usekané vepřové škvarky, klobásu nakrájenou na kousky, vařené uzené nakrájené na kostičky, salám nebo na kolečka nakrájený párek. Vhodným doplňkem je salát z kysaného zelí.



STAROČESKÝ BRAMBORÁK. STAROČESKÝ BRAMBORÁK.




QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz


Průměr:  3,08 | Hodnotilo: 802 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz