SMAŽENÉ BRAMBORY NA VÍNĚ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / BRAMBORY / 




INGREDIENCE: 500g zhruba stejně velkých menších (omytých a osušených) brambor, přírodní suché bílé víno, 4 vejce, 4 lžíce hladké mouky, sůl, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, vložíme do kastrolu, zalijeme dostatečně vínem, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme je (víno můžeme uschovat k dalšímu vaření na podlévání) a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na silnější plátky, jednotlivě namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Těstíčko: Ušleháme sníh ze čtyř bílků, osolíme, opatrně zašleháme žloutky a zlehka vpracujeme 4 lžíce hladké mouky, až vznikne hladké nadýchané těstíčko.



SMAŽENÉ BRAMBORY NA VÍNĚ. SMAŽENÉ BRAMBORY NA VÍNĚ.




QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz


Průměr:  2,91 | Hodnotilo: 145 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz