LORETÁNSKÉ BRAMBORY.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / BRAMBORY / 




INGREDIENCE: 1 kg brambor, 400 g hrubé mouky, 2 vejce, 2 šálky mléka, 1 lžíce másla, sůl, tuk na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Vodu scedíme, brambory rozmačkáme nebo prolisujeme dohladka a dáme je vychladnout. Pak si připravíme odpalované těsto: osolené mléko s máslem přistavíme na oheň a do vařícího vsypeme najednou mouku. Za stálého míchání povaříme, až vznikne hustá hmota, kterou pak přendáme do mísy a necháme prochladnout. Do vlažného odpalovaného těsta vpracujeme vejce jedno po druhém a dobře vmícháme prolisované brambory. Lžící vykrajujeme noky a smažíme je v horkém tuku. Těsto můžeme také naplnit do cukrářského sáčku, vystříkat různé tvary (pusinky, věnečky apod.) a usmažit je dočervena. Podáváme k dušené zelenině nebo se salátem.



LORETÁNSKÉ BRAMBORY. LORETÁNSKÉ BRAMBORY.




QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz


Průměr:  2,95 | Hodnotilo: 211 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz