KDYŇSKÝ TOČ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / BRAMBORY / 




INGREDIENCE: 1 kg syrových brambor, šálek mléka, l lžička soli, hrst sekaných škvarků,pepř, mletý zázvor, majoránka, l stroužek česneku, sul, l strouhaná žemle, l lžíce škrobu z odkapaných brambor, tuk na vymazání pekáčku, vařené kysané zelí.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nastrouháme a necháme odkapat. Pak je spaříme šálkem vřelého mléka, osolíme, okořeníme zázvorem, majoránkou a pepřem. Vmícháme sekané škvarky, ochutíme česnekem utřeným se solí, přidáme lžíci škrobu a hmotu zahustíme strouhanou žemlí. Promícháme a urovnáme na vymaštěný pekáč. Pečeme prudce ve vyhřáté troubě (asi 20 minut). Horkou placku stočíme v závin a na míse obložíme vařeným kysaným zelím.



KDYŇSKÝ TOČ. KDYŇSKÝ TOČ.




QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz


Průměr:  2,96 | Hodnotilo: 218 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz