ANGLICKÝ HORKÝ HRNEC.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / BRAMBORY / 




INGREDIENCE: 750 g brambor, 500 g zadního hovězího masa, 60 g hladké mouky, pepř, sůl, 60 g tuku, 150 g cibule, 150 g mrkve, 3 stonky celerové natě, 1/2 vývaru, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso zbavíme tuku a kližek a nakrájíme na drobné kousky. V mouce rozmícháme trochu soli a pepře, v této směsi maso obalíme a prudce opečeme na troše tuku. Zapékací misku vymastíme zbývajícím tukem a dáme do ní polovinu opečeného masa. Pak nakrájíme drobně cibuli, celerovou nať, mrkev a syrové oloupané brambory. Rozdělíme zeleninu i brambory na dvě části a maso pokryjeme polovinou cibule, zeleniny i brambor, posolíme, popepříme, dáme druhou část masa a opět překryjeme cibulí, zeleninou a brambory. Nakonec osolíme, opepříme, zalijeme připraveným vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Když se vývar vydusí, odstraníme pokličku a pokrm pečeme tak dlouho, až se na povrchu brambor utvoří červená kůrčička. Na talíři posypeme petrželkou. Příprava pokrmu trvá téměř 2 hodiny.

ANGLICKÝ HORKÝ HRNEC. ANGLICKÝ HORKÝ HRNEC.




QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz


Průměr:  3,11 | Hodnotilo: 272 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz