POLÉVKOVÉ SVITKY (Recepty z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




HŘÍBKOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: 4 hříbky střední velikosti se nadrobno rozkrájejí, v kastrole na kousku másla osolené se s trochou sekané petrželky dusí asi 10 min. Nechají se vychladnou, poté se přidají 2 žloutky, 3 lžíce strouhané housky, špetka pepře a solí se dle potřeby. Ke konci se do všeho zamíchá ze 3 bílků tuhý sníh, do dobře vymazané, houskou vysypané pánve se svitek vlije a rychle se peče.

JÁTROVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: 50 g másla utře se s 2 žloutky, přidá se 150 g umletých jater, 1 máčená vymačkaná žemle, sůl, pepř, dobře promíchá a nakonec lehce vmíchá ze 3 bílků sníh a 3 lžíce strouhané housky. Forma se vymaže máslem, vysype houskou, těsto se vlije do ní a pomalu v troubě peče. Vychladlý krájí se na kostičky a podává k polévce.

MOUČNÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: 40 g másla se utře se 2 žloutky, solí a přidají za stálého tření 3 lžíce mléka, 60 g mouky a naposled ze 2 bílků sníh. Peče se v troubě.

ŠPENÁTOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Dělá se jak předešlý, jen se přidají 3 lžíce vařeného, jemně sekaného špenátu. MOZEČKOVÝ SVITEK POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 40 g másla se2 žloutky, přidá se k tomu polovina očištěného a jemně usekaného telecího mozečku. Z bílků se udělá tuhý sníh a zvolna se s 3 lžícemi strouhané housky do toho vmíchá. Těsto se dá do vymaštěné a houskou vysypané pánve upéci. Vychladlý svitek krájí se na šikmé kostky.

ZELENINOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Asi ¼ kapusty nebo ½ malé růže karfiolu se uvaří ve slané vodě, která se může přidat do polévky. Zelenina se jemně useká, 40 g omastku se utřou s 2 žloutky, přidá se usekaná zelenina, sůl, pepř, asi 3 lžíce strouhané housky, podle potřeby 3 lžíce mléka a ze 3 bílků sníh. Těsto se dá do vymaštěné a houskou vysypané pánve upéci.

LEVNÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 2 bílků se ušlehá tuhý sníh, do něj zamíchá lehce 1 žloutek, osolí se a pak zašlehají asi 3 lžíce mouky. Vlije se na rozpálený omastek na pánvičku a do růžova upeče.

BÍLKOVÝ SVITEK
POSTUP PŘÍPRAVY: Kousek másla, sádla nebo umělého tuku asi jako vlašský ořech se utře se solí, polévkovou lžící mléka a lžičkou mouky. Když je všedobře utřeno, přidá se z 1 bílků sníh a ještě lžička mouky, lehce promíchá a na malé pánvičce upeče. Stačí pro 2 osoby.



POLÉVKOVÉ SVITKY (Recepty z třicátých let minulého století) POLÉVKOVÉ SVITKY (Recepty z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,93 | Hodnotilo: 843 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz