HOVĚZÍ ROŠTĚNKY (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Od řezníka nakrájené hovězí roštěnky se naklepou, osolí, dle chuti i opepří, lůj na okraji se nařízne na několika místech, aby se roštěnky nekroutily, a dají se na rozpálené sádlo na pánev rychle po obou stranách opéci. Na jiném kastrole se zapění na omastku krájená cibule, osmažené roštěnky do toho dají a dusí za podlévání do měkka. Pro změnu chuti a zjemnění může se přidat nějaké rajské jablíčko nebo rajský protlak. Hotové roštěnky se vyndají na mísu, šťáva se zapráší moukou, zaleje polévkou z kostí nebo vodou, povaří a procedí na roštěnky. Podává se k nim rýže nebo brambory. Též se může do hotové omáčky zavařit trochu kyselé smetany s rozkvedlanou lžičkou mouky a dáti k roštěnkám knedlík.

 



HOVĚZÍ ROŠTĚNKY (Recept z třicátých let minulého století) HOVĚZÍ ROŠTĚNKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 632 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz