VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA III.

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA RŮZNÁ / 



INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky nebo krupičky, špetka muškátu nebo kari koření, 2 lžíce mas a, 2 lžíce oleje, sušená petrželka, smažená houska.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, přidáme jednu jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dožluta. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme ji asi 10 minut. V jiném kastrolu vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a cibulí asi 10-15 minut rybí hlavu, z které jsme vyjmuli žábry a oči. K osmažené zelenině přidáme mouku nebo krupičku, krátce ji promícháme a zalijeme vývarem z rybí hlavy Do kastrolu dolijeme vodu a osolíme ji (nebo přidáme kostku zeleninového bujónu). Přidáme na kousky nakrájené a dobře oprané rybí vnitřnosti (žluč a střeva vyhodíme), vše promícháme a vaříme asi 15 minut. Mezitím obereme maso z rybí hlavy a vložíme ho do téměř hotové polévky. Ke konci polévku dochutíme muškátem a petrželkou, podle chuti přisolíme a podáváme s osmaženou houstičkou nakrájenou na kostičky.



VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA III. VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA III.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,81 | Hodnotilo: 607 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz