1.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | LINECKE KOLACKY (Od Magdy z Galanty) INGREDIENCE: 500 g hladke mouky, 450 g masla, 450 g mouc. cukru, 1 vejce, 4 zloutky. POSTUP PRIPRAVY: Suroviny zpracujeme a odlozime do lednice na cca 1-2 hodiny. Pote vykrajujeme kolecka, vzdy j .....


2.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VANOCNI PRACNY (Od Eugenie z Malacek) INGREDIENCE: 130 g hladke mouky, 150 g masla, 120 g mouc. cukru, 70 g strouhanych orechu, 1 vejce, 3 velke lzice kakaa, spetka drceneho hrebicku a skorice. POSTUP PRIPRAVY: Na val si prosejeme mouk .....


3.  DOBRA RADA ZDRAVI | Nejlepsi prirodni antibiotikum( Vyleci kazdou infekci a zabije parazity) INGERDIENCE: 700 ml jablecneho octa, 0,5 dcl ocisteneho a utreneho cesneku, 0,5 dcl na jemno nakrajene cibule, 2 cerstve feferonky (cim stiplavejsi, tim lepe), 0,5 dcl nastrouhaneho zazvoru, 2 polevko .....


4.  RYZE | HOUBOVE RIZOTO INGREDIENCE: 200g hub, 300g varene ryze, 300g mrazeneho hrasku s mrkvi, 1lzice koreninovych nati, 1 cibule, sul, 2 lzice oleje. POSTUP PRIPRAVY: Ryzi uvarime ve vode. Mezitim osmazime na oleji nakraj .....


5.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S BYLINKAMI INGREDIENCE: 2 celozrnne housky, 100 ml mleka, 300g brambor, 2 lzice michane mouky, 2 vejce, sul, 3lzice nakrajenych rostlinnych nati, 3 lzice strouhaneho syra, pripadne 1 lzice suseneho drozdi. POST .....


6.  MOUCNIKY SLANE | LANGOSE S CESNEKEM BEZ KYNUTI (Od Magdy z Galanty) INGREDIENCE: Suroviny na 8 porcii:  500 g  hladka muka, 1 KL  sol, 1/2 balickov  kypriaci prasok do peciva, 1 PL  olej,  20 g  drozdie, 140 g  biely jogurt, 250 .....


7.  MOUCNIKY SLANE | DOMACI CHLEBA (Od Jarusky) INGREDIENCE: 3 hrnky hladke mouky, 1 ½  hrnku vody, ½ lzicky suseneho drozdi, 1 ½ lzicky soli, drceny kmin. POSTUP PRIPRAVY: V mise smichame vsechny sypke suroviny (s .....


8.  MOUCNIKY KYNUTE | VANOCNI STOLA III INGREDIENCE: 400 g polohr. mouky, 60 g Hery, 30g drozdi, lzicka soli, 3dcl mleka a vody (1:1), tuk na plech, vejce na potreni Napln: 20dkg suseneho ovoce, 15dkg vlasskych orechu, 5dkg rozinek, 4 lzi .....


9.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VANILKOVE ROHLICKY (Od Katariny z Trencina) INGREDIENCE: 500 g hladke mouky, 400 g masla, 200 g vlasskych orechu, 150 g cukru, 3 vanilkove cukry. POSTUP PRIPRAVY: Suroviny zpracujeme a nechame odlezet asi hodinu v lednici. Pote vytvarujeme r .....


10.  SALATY | CIKANSKY SALAT INGREDIENCE: 300 g hoveziho masa, l mensi cibule, 2 zelene papriky, 2 rajcata, 2 sterilovane okurky, 2 kulicky celeho pepre, 2 kulicky noveho koreni, l strouzek cesneku, sul, ocet, petrzelka a cervena .....


11.  SALATY | RYBI SALAT ALJASKA INGREDIENCE: 500 g rybiho file, 2 mensi jablka, l pomeranc, l mrkev, l lzice sterilovaneho hrasku, l sterilovana okurka, 2 lzice oleje, 2 bobkove listy, 4 kulicky noveho koreni, 4 kulicky celeho pepr .....


12.  MOUCNIKY TRENE | RYCHLY VELIKONOCNI BERANEK INGREDIENCE: 200g polohrube mouky, 200 g ml. cukru, 1 pomazankove maslo, 1 lzice rozinek, ½ prasku do peciva. POSTUP PRIPRAVY: Mouku, cukr a prasek do peciva smichame, pridame pomazankove ma .....


13.  POLEVKA RUZNA | RYZOVA POLEVKA INGREDIENCE: 250 g kosti, 250 g korenove zeleniny, 100 g ryze, vyvar ze zeleniny a kosti, 40 g masla, 40 g hladke mouky, sul, 2 zloutky. POSTUP PRIPRAVY: Zeleninu a kosti uvarime ve vode a zvlast si .....


14.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | Medvedi tlapky (Od Erziky z Kosic) INGREDEINCE: 6,5 dag hladka mouka, 4,5 dag masla, 3 dag cukru, 2,5 dag orechy, 1 zloutek, skorice, lzIcka kakaa, tuk na vymazani formicek. POSTUP PRIRVY: Suroviny zpracujeme nechame testo pul hodiny .....


15.  VEPROVE RUZNE | Zapecene maso v alobalu INGREDIENCE: cca 1/2 kila vepr.masa, 1x kysane zeli, 100dkg slaniny, dle sve chuti pridejte treba klobasu, brambor priblizne na osobu, koreni - paprika, pepr, sul, alobal(rozrezat na nekolik obdelniku .....


16.  BRAMBORY | BRAMBOROVE LANGOSE OD HONZY INGREDIENCE: 2 nastrouhane brambory, 300 g hladke mouky, mleko, kvasek, sul. POSTUP PRIPRAVY: Vsechny suroviny se zpracuji jako testo a necha vykynout. Vytvorene langose smazime na tuku. Pred podavan .....


17.  KNEDLIKY OVOCNE | JABLKOVE KNEDLIKY 2 INGREDIENCE: 500 g nahrubo nastrouhanych jablek, 140 g hrube mouky, spetka soli, hladka mouka na val. POSTUP PRIPRAVY: Suroviny smichame v testo a nechame cca 2 hod. odpocinout. Pak tvarujeme knedlic .....


18.  RYBY KAPR | KAPOR NA CIERNO (Od Mariky z Presova) Suroviny: kapor, 50 g masla, 150 g korenovej zeleniny, 1 cibula, 8 zrniek celeho cierneho korenia, 4 zrnka noveho korenia, 1 citrón, 1 bobkovy list, 50 g zavaranych ribezli, sol, praskovy cukor .....


19.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


20.  MOUCNIKY DORTY | KAKAOVY DORT S PARIZSKOU SLEHACKOU INGREDIENCE: 6 vajec, 140 g mouckoveho cukru, 20 g kakaa, 80 g polohrube mouky, tuk na vymasteni a hruba mouka na vysypani formy, cokoladova poleva. Parizska slehacka: 4 dl smetany ke slehani, 30 g k .....


21.  SALATY | FAZULOVY SALAT S KLOBASOU INGREDIENCE: 300 g varenej fazule, 125 g surovych, 50 g klobasy, 50 g anglickej slaniny, 50 g kyslych uhoriek, 25 g cibule, 25 g kecupu, horcice, ocot, sol, cierne korenie mlete. POSTUP PRIPRAVY: Do .....


22.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VOSI HNIZDA II INGREDIENCE: Na testo: 100 g detskych piskotu, 160 g mouckoveho cukru, 60 g masla, 1 lzice mensi kakaa, 2 lzice rumu (nemusi byt, muzeme nahradit mlekem, tresti), 2 lzice mleka.Na krem: 70 g masla, 80 .....


23.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | VOSI HNIZDA III INGREDIENCE: Testo: 200 g jemne umleteho kokosu, 200 g mouckoveho cukru, 1 vejce, asi 200 g piskotovych drobecku, 200- 230 g masla ci tuku. Napln: 3 lzice studene kavy, 3 lzice mouckoveho cukru, 1 zlo .....


24.  MOUCNIKY KYNUTE | ADVENTNI VENEC INGREDIENCE: Na dva vence: 500 g hladke mouky, 90 g masla, 70 g cukru, 3 zloutky, 25 g drozdi, 1dl vlazneho mleka, 1dl smetany, 30 g jader vlasskych orechu, 30 g opranych rozinek, 1 sacek vanilkoveho .....


25.  SEKANA | SEKANA Z CUKETY II INGREDIENCE: 1 cela cuketa, 100 g nastrouhaneho tvrdeho syra, 3 vejce, 200 g na kosticky nakrajene uzeniny (napr. jemny kabanos), 1 hrnek hl. mouky smichane s 1 praskem do peciva, 1/3 hrnku oleje, 1 n .....


26.  MOUCNIKY TRENE | JABLCNY KREMOVY KOLAC Suroviny: 400 g zmrazeneho listkoveho cesta, 0,5 smotany na slahanie, 1 vanilkovy cukor, 1 stuzovac tahacky. Napln: 1 kg jablk, 1 citron, 0,4 l vody, 150 g krystaloveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 80 g .....


27.  MOUCNIKY SLANE | BRAMBOROVE LANGOSE INGREDIENCE: 2 nastrouhane brambory, 300 g hladke mouky, mleko, kvasek. POSTUP PRIPRAVY: Vsechny suroviny se zpracujeme jako testo a nechame vykynout. Vytvorene langose smazime na tuku. Pred podavan .....


28.  BRAMBORY | BRAMBOPIZZA INGREDIENCE: 4 stredne velke brambory, 1 mensi cibule, 1 rajce, 1 mensi paprika, 1 kysela okurka, 1 vejce, strouhany syr, provensalske koreni, sul. POSTUP PRIPRAVY: Brambory nastrouhame na hrubsim s .....


29.  SYRY | SYROVA ROLADA II INGREDIENCE: 400 g strouhaneho eidamu, sunka, pomazankove maslo, 3 tavene syry, sterilovana kapie, kren (nebo cesnek dle chuti). POSTUP PRIPRAVY: Nejprve si vytvorime smes z pomazankoveho masla, tav .....


30.  MOUCNIKY TRENE | MOUCNIK Z CUKETY INGREDIENCE: 2 hrnky nastrouhane cukety, 1 hrnek piskoveho cukru, 3 hrnky polohrube mouky, 1 prasek do peciva, 3 vejce, 1 hrnek rozehrateho rostlinneho tuku (Hera), 1 lzice mlete skorice, podle potreb .....


xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz