1.
MOUCNIKY TRENE
|
KREMES ZAKUSEK
INGREDIENCE: Na korpus: listove testo.
Na krem: 900 ml mleka, 2 vanilkove pudinky, 2 lzice hladke mouky, 150 g cukru krystal, 200 g masla, 3 zloutky.
Na slehacku: 2 kelimky slehacky, 1 ztuzovat sleh .....
2.
DRUBEZ KACHNA
|
MEDOVA KACHNA MANDARIN (CINA)
INGREDIENCE: 1 mensi kachna, 3 lzice vceliho medu, 2 lzice sójove omacky, lzicku wei-tsu (cinska omacka), 2 lzice dezertniho vina typu sherry, salek drubeziho vyvaru, 4 oloupane na kolecka nakr .....
3.
MOUCNIKY DORTY
|
NEPECENY SLEHACKOVO-JAHODOVY DORT
INGREDIENCE: 250 ml slehacky, 2 kelimky zakysane smetany, 100 g cukru, l sacek detskych piskotu, sklenka rumu, talirek jahod.
POSTUP PRIPRAVY: Slehacku dobre uslehame s casti cukru, zakysanou smetanu .....
4.
ZAVAROVANI OVOCE
|
TRESNE PRIPRAVENE DO MOUCNIKU
POSTUP PRIPRAVY: Dobre vyzrale a zdrave tresne, cukr, Sorban Ovoce omyjeme, nechame okapat, vypeckujeme a po vrstvach vkladame do sirsi sklenice. Kazdou vrstvu prosypeme cukrem
a primackneme. Na pov .....
5.
MASO UZENE
|
VELIKONOCNI SUNKA NA MADEIRSKEM
INGREDIENCE: 1000g sunky v celku, strouhana zemlova kurka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, par zrnek pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list, 1/4 l hoveziho vyvaru, sklenka madeirskeho ci jineho dezertni .....
6.
ZAVAROVANI OVOCE
|
BROSKVE V KONAKU
INGREDIENCE: l kg zralych broskvi, 350 g cukru, 3 dl konaku (nebo rumu)
POSTUP PRIPRAVY: Omyte broskve vhodime postupne do varici vody, hned je vyjmeme
a sloupneme. Nepulime je. Naskladame do vetsi .....
7.
ZAVAROVANI OVOCE
|
ZMRAZENY PROSLAZENY RYBIZ
INGREDIENCE: l kg rybizu, 400 g cukru.
POSTUP PRIPRAVY: Rybiz otrhame ze stopicek, proplachneme vodou, nechame okapat, nasypeme
do misy a promichame s cukrem. Hned rozdelime do krabicek nebo do sac .....
8.
DOBRA RADA
|
Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak
Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava.
Proc se ji rika „cibetkova kava“?
Co to je vlastne cibetka?
Odkud tato kava pochazi?
Jak se pest .....
9.
ZAVAROVANI OVOCE
|
ZMRAZENE MALINY.
INGREDIENCE: l kg malin, 3 lzice cukru
POSTUP PRIPRAVY: Maliny prebereme. Pokud je treba, oplachneme je, a mame-li podezreni, ze maliny obsahuji cervy, namocime je do vlazne mirne osolene vody. Cervi .....
10.
NAPOJE LIKERY
|
DOMACI GRIOTKA
INGREDIENCE: 1 kg tmavych tresni, 1 kg dobre vyzralych visni, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, nekolik kapek griotkoveho aroma (neni nutne).
POSTUP PRIPRAVY: Ovoce oplachneme, necham .....
11.
SALATY
|
RYZOVY SALAT
INGREDIENCE: 250 g zmrazene zeleninove smesi (mrkev, hrasek, kukurice), 2 sacky ryze (v mikrotenu), sul, 1 lzicky kari, 100 g mekkeho krajeneho salamu, 2 vejce natvrdo, 100 g majonezy, 2 lzice jemneho .....
12.
RYBY KAPR
|
KAPR SMAZENY ALA CINA
INGREDIENCE: 6 porci kapra, 2 vejce, hladka mouka, skrob, sul, 1 dl sojove omacky, olej na smazeni, 1 porek, cukr, citronova stava, 6 feferonek, salek vyvaru z masoxu, sklenka dezertniho vina, vegeta. .....
13.
ZAVAROVANI OVOCE
|
MALINY V KONAKU
INGREDIENCE: 1,5 kg malin, l limetka, 400 g cukru, l lzicka koriandrovych seminek, l lahev konaku.
POSTUP PRIPRAVY: Maliny prebereme a odstranime stopky. Limetku sparime horkou vodou, osusime a okraj .....
14.
ZABIJACKA UZENE
|
UZENE VEPROVE RAMINKO DUSENE (GLAZOVANE)
INGREDIENCE: 150g uzene syrove rolky, 20g tuku na opeceni, 1 dl vyvaru z kosti (stava z pecene), 100g karotky, 50g cibule, bobkovy list, hrebicek, 5 cl stavy z pecene, 3 cl dezertniho vina.
POSTUP P .....
15.
LUSTENINY
|
SPANELSKA OMACKA.
INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovezich kosti, 1 celer, 1/2 petrzele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek cerneho pepre, 50g mouky, 20g rajskeho protlaku, trochu cerveneho a trochu dezertniho vina.
POSTUP .....
16.
ZVERINA PASTIKY
|
ZAJECI PASTIKA.
INGREDIENCE: 800 g zajeciho masa bez kosti, 400g veproveho libovejsiho bucku, 200g zajecich jater, 250g slaniny, 3 vejce, 1 dl dezertniho cerveneho vana, 1 cibule, 50g masla, 50g jisky z masla a hladk .....
17.
OMACKY
|
MADEIRSKA OMACKA.
INGREDIENCE: 10g salotek, zelena petrzelka, 100g zampionu, 50g masla, 30g mouky, trochu hovezi polevky, sklenka madeiry, 1 lzicka worcesteru, sul.POSTUP PRIPRAVY: Salotky, petrzelovou nat a zampiony n .....
18.
MOUCNIKY TRENE
|
TIRAMISU.
POSTUP PRIPRAVY: Rozslehame 4 zloutky, pridame 1 lzici cukru a mascarpone. Pak vmichame ztuhly snih z bilku. Cukrarske piskoty namocime v kave a pokapeme sherry, naskladame do dortove formy a potreme .....
19.
POLEVKA HOVEZI
|
POLEVKA VEVERKA.
INGREDIENCE: 1 hovezi ohanka, 1/2 sacku zmrazene korenove zeleniny, 1 cibule, 1 lzice rajskeho protlaku, 100 zampionu, sklenka dezertniho vina, sklenka konaku, 1 bobkovy list 1 lzicky pepre, nekolik z .....
20. HOVEZI ROSTENKY | FORMANSKA VODVARKA. 800g hoveziho rostence, 8 zrn hrebicku, 40g perniku, 20g medu, 150g masla, 120g cibule, 50g sadla, 1 citronu, 2 dl cerveneho dezertniho vina, strouhany zazvor, ml. pepr, 30g slaniny, ocet, sul. POSTU .....
21. DRUBEZ KACHNA | PECENA KACHNA S MEDEM. INGREDIENCE: 1 stredne velka kachna, sul, kmin, 4 lzice medu, 3 lzice sojove omacky, 3 lzice dezertniho vina, 1 kostka drubeziho masoxu, l lzice tekuteho polevkoveho koreni. POSTUP PRIPRAVY: Drubezi .....
22.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
OPILE KOSICKY.
To je pravy dezert pro ucteni necekane navstevy, ale hodi se i o svatcich. Ovsem mame-li po ruce potrebne slozky pro vyrobu tohoto potesenicka. Kosicky mohou byt i strizlive - pro deti a automobilisty .....
23.
DOBRA RADA KUCHYNE
|
JAK UCHOVAT SYRY
Kazda potravina, aby vydrzela dlouho cerstva a dobra, potrebuje peci pri ukladani a uchovavani – a o syrech to plati zvlast. Syr je velice jemny vyrobek, ktery vyzaduje specialni podminky pro zachovan .....
24.
SPECIALITY DRUBEZ
|
KRUTI MASO PO CINSKU.
INGREDIENCE: 400g krutiho masa (stehna nebo prsa), 4 lzicky sojove omacky, 2 lzice citr. stavy, 2 lzicky maceneho skrobu, 2 vejce, 2 cibule nebo porky, 1 salatove okurky, 1 l vyvaru, 2 lzice dezertnih .....
25. SPECIALITY ZVERINA | SRNCI FILE DIANA (Rakousko). INGREDIENCE: 1000 g srnciho hrbetu, maslo, olej, 1 pomeranc, madeirske vino, lzicka bramborove mouky, sklenka pomerancoveho likeru, pastikove koreni, vyvar z masa, sul. Na oblohu: bramborove krokety, .....
26.
VEPROVE KYTA
|
VEPROVE NUDLICKY S CUKETOU AKEDLUBNY.
INGREDIENCE: 50g rostlinneho oleje, 400g cuket, 200g kedluben, 600g veprove kyty, sul, 1 lzice Solamylu, 100g oleje, 5 struzku cesneku, 3 lzice sojove omacky, 1 lzice octa, 3 lzice dezertniho vina, 1d .....
27.
MASO UZENE
|
SUNKA NA MADEIRSKEM pro 6 - 8 osob.
INGREDIENCE: 1000g sunky v celku, strouhana zemlova kurka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, par zrnek pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list, 1/4 l hoveziho vyvaru, sklenka madeirskeho ci jineho dezertni .....
28.
MASO UZENE
|
SUNKA NA MADEIRSKEM pro 6 - 8 osob.
INGREDIENCE: 1000g sunky v celku, strouhana zemlova kurka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, par zrnek pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list, 1/4 l hoveziho vyvaru, sklenka madeirskeho ci jineho dezertni .....
29.
OMACKY
|
SPANELSKA OMACKA.
INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovezich kosti, 1 celer, 1/2 petrzele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek cerneho pepre, 50g mouky, 20g rajskeho protlaku, trochu cerveneho a trochu dezertniho vina.POSTUP PR .....
30.
POMAZANKY
|
MRKEV A JABLKA S TVAROHEM.
INGREDIENCE: 30 g mrkve, 70 g jablek, 100 g tvarohu, rovna lzicka cukru, hrnecek mleka.POSTUP PRIPRAVY: Do mixeru dame lzici mleka, pridame na kolecka nakrajenou mrkev a na platky nakrajena jablka. Zp .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA