1.  MOUCNIKY TRENE | KREMES ZAKUSEK INGREDIENCE: Na korpus: listove testo. Na krem: 900 ml mleka, 2 vanilkove pudinky, 2 lzice hladke mouky, 150 g cukru krystal, 200 g masla, 3 zloutky. Na slehacku: 2 kelimky slehacky, 1 ztuzovat sleh .....


2.  DRUBEZ KACHNA | MEDOVA KACHNA MANDARIN (CINA) INGREDIENCE: 1 mensi kachna, 3 lzice vceliho medu, 2 lzice sójove omacky, lzicku wei-tsu (cinska omacka), 2 lzice dezertniho vina typu sherry, salek drubeziho vyvaru, 4 oloupane na kolecka nakr .....


3.  MOUCNIKY DORTY | NEPECENY SLEHACKOVO-JAHODOVY DORT INGREDIENCE: 250 ml slehacky, 2 kelimky zakysane smetany, 100 g cukru, l sacek detskych piskotu, sklenka rumu, talirek jahod. POSTUP PRIPRAVY: Slehacku dobre uslehame s casti cukru, zakysanou smetanu .....


4.  ZAVAROVANI OVOCE | TRESNE PRIPRAVENE DO MOUCNIKU POSTUP PRIPRAVY: Dobre vyzrale a zdrave tresne, cukr, Sorban Ovoce omyjeme, nechame okapat, vypeckujeme a po vrstvach vkladame do sirsi sklenice. Kazdou vrstvu prosypeme cukrem a primackneme. Na pov .....


5.  MASO UZENE | VELIKONOCNI SUNKA NA MADEIRSKEM INGREDIENCE: 1000g sunky v celku, strouhana zemlova kurka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, par zrnek pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list, 1/4 l hoveziho vyvaru, sklenka madeirskeho ci jineho dezertni .....


6.  ZAVAROVANI OVOCE | BROSKVE V KONAKU INGREDIENCE: l kg zralych broskvi, 350 g cukru, 3 dl konaku (nebo rumu) POSTUP PRIPRAVY: Omyte broskve vhodime postupne do varici vody, hned je vyjmeme a sloupneme. Nepulime je. Naskladame do vetsi .....


7.  ZAVAROVANI OVOCE | ZMRAZENY PROSLAZENY RYBIZ INGREDIENCE: l kg rybizu, 400 g cukru. POSTUP PRIPRAVY: Rybiz otrhame ze stopicek, proplachneme vodou, nechame okapat, nasypeme do misy a promichame s cukrem. Hned rozdelime do krabicek nebo do sac .....


8.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


9.  ZAVAROVANI OVOCE | ZMRAZENE MALINY. INGREDIENCE: l kg malin, 3 lzice cukru POSTUP PRIPRAVY: Maliny prebereme. Pokud je treba, oplachneme je, a mame-li podezreni, ze maliny obsahuji cervy, namocime je do vlazne mirne osolene vody. Cervi .....


10.  NAPOJE LIKERY | DOMACI GRIOTKA INGREDIENCE: 1 kg tmavych tresni, 1 kg dobre vyzralych visni, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, nekolik kapek griotkoveho aroma (neni nutne). POSTUP PRIPRAVY: Ovoce oplachneme, necham .....


11.  SALATY | RYZOVY SALAT INGREDIENCE: 250 g zmrazene zeleninove smesi (mrkev, hrasek, kukurice), 2 sacky ryze (v mikrotenu), sul, 1 lzicky kari, 100 g mekkeho krajeneho salamu, 2 vejce natvrdo, 100 g majonezy, 2 lzice jemneho .....


12.  RYBY KAPR | KAPR SMAZENY ALA CINA INGREDIENCE: 6 porci kapra, 2 vejce, hladka mouka, skrob, sul, 1 dl sojove omacky, olej na smazeni, 1 porek, cukr, citronova stava, 6 feferonek, salek vyvaru z masoxu, sklenka dezertniho vina, vegeta. .....


13.  ZAVAROVANI OVOCE | MALINY V KONAKU INGREDIENCE: 1,5 kg malin, l limetka, 400 g cukru, l lzicka koriandrovych seminek, l lahev konaku. POSTUP PRIPRAVY: Maliny prebereme a odstranime stopky. Limetku sparime horkou vodou, osusime a okraj .....


14.  ZABIJACKA UZENE | UZENE VEPROVE RAMINKO DUSENE (GLAZOVANE) INGREDIENCE: 150g uzene syrove rolky, 20g tuku na opeceni, 1 dl vyvaru z kosti (stava z pecene), 100g karotky, 50g cibule, bobkovy list, hrebicek, 5 cl stavy z pecene, 3 cl dezertniho vina. POSTUP P .....


15.  LUSTENINY | SPANELSKA OMACKA. INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovezich kosti, 1 celer, 1/2 petrzele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek cerneho pepre, 50g mouky, 20g rajskeho protlaku, trochu cerveneho a trochu dezertniho vina. POSTUP .....


16.  ZVERINA PASTIKY | ZAJECI PASTIKA. INGREDIENCE: 800 g zajeciho masa bez kosti, 400g veproveho libovejsiho bucku, 200g zajecich jater, 250g slaniny, 3 vejce, 1 dl dezertniho cerveneho vana, 1 cibule, 50g masla, 50g jisky z masla a hladk .....


17.  OMACKY | MADEIRSKA OMACKA. INGREDIENCE: 10g salotek, zelena petrzelka, 100g zampionu, 50g masla, 30g mouky, trochu hovezi polevky, sklenka madeiry, 1 lzicka worcesteru, sul.POSTUP PRIPRAVY: Salotky, petrzelovou nat a zampiony n .....


18.  MOUCNIKY TRENE | TIRAMISU. POSTUP PRIPRAVY: Rozslehame 4 zloutky, pridame 1 lzici cukru a mascarpone. Pak vmichame ztuhly snih z bilku. Cukrarske piskoty namocime v kave a pokapeme sherry, naskladame do dortove formy a potreme .....


19.  POLEVKA HOVEZI | POLEVKA VEVERKA. INGREDIENCE: 1 hovezi ohanka, 1/2 sacku zmrazene korenove zeleniny, 1 cibule, 1 lzice rajskeho protlaku, 100 zampionu, sklenka dezertniho vina, sklenka konaku, 1 bobkovy list 1 lzicky pepre, nekolik z .....


20.  HOVEZI ROSTENKY | FORMANSKA VODVARKA. 800g hoveziho rostence, 8 zrn hrebicku, 40g perniku, 20g medu, 150g masla, 120g cibule, 50g sadla, 1 citronu, 2 dl cerveneho dezertniho vina, strouhany zazvor, ml. pepr, 30g slaniny, ocet, sul. POSTU .....


21.  DRUBEZ KACHNA | PECENA KACHNA S MEDEM. INGREDIENCE: 1 stredne velka kachna, sul, kmin, 4 lzice medu, 3 lzice sojove omacky, 3 lzice dezertniho vina, 1 kostka drubeziho masoxu, l lzice tekuteho polevkoveho koreni. POSTUP PRIPRAVY: Drubezi .....


22.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | OPILE KOSICKY. To je pravy dezert pro ucteni necekane navstevy, ale hodi se i o svatcich. Ovsem mame-li po ruce potrebne slozky pro vyrobu tohoto potesenicka. Kosicky mohou byt i strizlive - pro deti a automobilisty .....


23.  DOBRA RADA KUCHYNE | JAK UCHOVAT SYRY Kazda potravina, aby vydrzela dlouho cerstva a dobra, potrebuje peci pri ukladani a uchovavani – a o syrech to plati zvlast. Syr je velice jemny vyrobek, ktery vyzaduje specialni podminky pro zachovan .....


24.  SPECIALITY ZVERINA | SRNCI FILE DIANA (Rakousko). INGREDIENCE: 1000 g srnciho hrbetu, maslo, olej, 1 pomeranc, madeirske vino, lzicka bramborove mouky, sklenka pomerancoveho likeru, pastikove koreni, vyvar z masa, sul. Na oblohu: bramborove krokety, .....


25.  SPECIALITY DRUBEZ | KRUTI MASO PO CINSKU. INGREDIENCE: 400g krutiho masa (stehna nebo prsa), 4 lzicky sojove omacky, 2 lzice citr. stavy, 2 lzicky maceneho skrobu, 2 vejce, 2 cibule nebo porky, 1 salatove okurky, 1 l vyvaru, 2 lzice dezertnih .....


26.  VEPROVE KYTA | VEPROVE NUDLICKY S CUKETOU AKEDLUBNY. INGREDIENCE: 50g rostlinneho oleje, 400g cuket, 200g kedluben, 600g veprove kyty, sul, 1 lzice Solamylu, 100g oleje, 5 struzku cesneku, 3 lzice sojove omacky, 1 lzice octa, 3 lzice dezertniho vina, 1d .....


27.  MASO UZENE | SUNKA NA MADEIRSKEM pro 6 - 8 osob. INGREDIENCE: 1000g sunky v celku, strouhana zemlova kurka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, par zrnek pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list, 1/4 l hoveziho vyvaru, sklenka madeirskeho ci jineho dezertni .....


28.  MASO UZENE | SUNKA NA MADEIRSKEM pro 6 - 8 osob. INGREDIENCE: 1000g sunky v celku, strouhana zemlova kurka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, par zrnek pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list, 1/4 l hoveziho vyvaru, sklenka madeirskeho ci jineho dezertni .....


29.  OMACKY | SPANELSKA OMACKA. INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovezich kosti, 1 celer, 1/2 petrzele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek cerneho pepre, 50g mouky, 20g rajskeho protlaku, trochu cerveneho a trochu dezertniho vina.POSTUP PR .....


30.  POMAZANKY | MRKEV A JABLKA S TVAROHEM. INGREDIENCE: 30 g mrkve, 70 g jablek, 100 g tvarohu, rovna lzicka cukru, hrnecek mleka.POSTUP PRIPRAVY: Do mixeru dame lzici mleka, pridame na kolecka nakrajenou mrkev a na platky nakrajena jablka. Zp .....


xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz