xkuchtik.cz

 

BULHARSKÉ PAPRIKY.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: I. Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, po délce rozpůlíme, lehce posolíme a plníme jako vaničky směsí strouhaného tvrdého sýra smíchaného s vejci. Půlky paprik srovnáme do vymaštěného pekáčku poklademe na ně kousky másla a rychle zapečeme v troubě. Nesmí se přepálit.

II. Syrovým paprikám odkrojíme vršek, zbavíme je semen a naplníme nádivkou ze strouhaného sýra rozmíchaného s vejci a kouskem másla. Naplněné papriky srovnáme do pekáčku, polijeme rozehřátým máslem a dáme péci do trouby. Téměř upečené papriky lze ještě zalit 1 dl mléka, v němž rozšleháme vejce, a osolíme. Potom je dopékáme 5 minut.

 


Vloženo:5. 11. 2004  
http://www.xkuchtik.cz