INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 vejce, šťáva z 1 citronu, 2 malé majolky, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 cibule, 1 lžička soli, 2 sladkokyselé okurky, 6 lžic zmrazené zeleniny, 2 lžíce hrášku, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvaříme brambory ve slupce. Před přípravou salátu je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mezitím uvaříme vejce natvrdo a než vychladnou usekáme cibuli a necháme rozmrazit zeleninu, kterou 20 min. povaříme. Zatímco chladne, nakrájíme na kostičky okurku i připravená vajíčka. Vše vmícháme k bramborám, přidáme hrášek a salát osolíme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu, majolku i jogurt. Necháme v chladnu uležet a salát podáváme ve skleněné nebo keramické misce, zdobený snítkami zelené petrželky. Zdobit můžeme i kolečky vajec natvrdo, měsíčky omytého citronu či proužky kapie.