INGREDIENCE: 300g rýže, 100g vařeného uzeného masa, 1 cibule, 20g sádla, 100g čerstvých hub nebo sterilovaných žampiónů, 100g sterilovaného hrášku, 1 vejce, 20g oleje, 150g rajčat, strouhaný tvrdý sýr, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme, osolíme a na oleji z něj usmažíme omeletu. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme. Pak přidáme uvařenou rýži, vmícháme do ní hrášek, nakrájené vařené uzené maso, omeletu nakrájenou na nudličky, osolíme a vše zapečeme v troubě. Horké rizoto vtlačíme do namočené naběračky, porce vyklopíme na talíř, obložíme plátky rajčat podušenými na oleji a sypeme strouhaným sýrem.