INGREDIENCE: 400g libového vepřového masa, 40 g oleje, 1 cibule, 200 g zelených paprik, 300 g rýže, 60 g ementálu nebo eidamu, rajčatový protlak, mletá paprika, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži podusíme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme.Na zpěněnou cibuli s paprikou vložíme drobně rozkrájené maso, osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme rozkrájené papriky, rajčatový protlak a dodusíme vše doměkka. Měkké maso s paprikami i se šťávou smícháme s dušenou rýží a dobře promícháme. Sběračkou namočenou v horké vodě tvoříme bochánky a vyklápíme je na talíře. Povrch sypeme nastrouhaným sýrem.