INGREDIENCE: 400 g hub, 50 anglické slaniny, 150 g krůtí šunky,1 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/8 l červeného vína, 1/8 l smetany, 500 rýže, vývar, 4 lžíce sterilovaného nebo uvařeného hrášku, 10 g hladké mouky, olej, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži zalijeme vývarem, zakapeme olejem, osolíme a podusíme doměkka. Pak k ní přimícháme okapaný hrášek a směs opepříme. Do máslem vymazané ohnivzdorné misky směs urovnáme a dáme ji zapéci. Mezitím na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme plátky očištěných hub a kostičky drůbeží šunky, osolíme a podlijeme červeným vínem. K udušeným houbám přilijeme smetanu zahuštěnou moukou a směs chvíli povaříme. Pak vyklopíme z formy na misku rýži, přelijeme ji připravenou směsí a podáváme.