INGREDIENCE: 3 varné sáčky s rýží, sůl, 4 středně velké cibule, 400 g žampionů, 1 pórek (asi 150 g), 2 lžíce oleje, 115 ml zeleninového vývaru (z kostky), 150 g mraženého hrášku (příp. sterilovaného), pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté sáčky vyjmeme a necháme je okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony nasucho očistíme, pórek, očistíme, omyjeme a osušíme. Žampiony pouze rozpůlíme a pórek pokrájíme na tenké plátky. Olej rozehřejeme na velké pánvi a ze všech stran na něm osmahneme kolečka cibule. Zalijeme zeleninovým vývarem a potom vmícháme hrášek a uvařenou rýži. Osolíme a opepříme. Rizoto prohřejeme a ihned podáváme. Do pokrmu lze použít i hlívy ústřičné.