xkuchtik.cz

 

ZELENINOVÉ RIZOTO.

 

INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 mrkve, 150g žampiónů, 5 lžic olivového oleje, 300g rýže, 250 ml suchého cidru (jablečné víno), sůl, pepř, 750 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 lahůdková cibulka, 250g hrášku, svazek petrželky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Mrkev oloupeme. Žampióny nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm osmáhneme. Přidáme mrkev, žampióny a česnek a také osmáhneme. Vmícháme opranou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme jablečným vínem, osolíme a opepříme. Za stálého míchání pomalu přidáváme vývar. Rizoto vaříme asi 20 min. Lahůdkovou cibulku posekáme. Asi 10 min. před koncem varu přidáme do rizota cibulku a hrášek. Nakonec vmícháme petrželku. Rizoto upravíme na talíře a podáváme.

 


Vloženo:18. 7. 2002  
http://www.xkuchtik.cz