xkuchtik.cz

 

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA

 

INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg syrové vepřové plece, 3 cibule, 2 lžíce sádla, 10 vajec, 200 kelímek plnotučné hořčice, 4 feferonky nebo lžička ostré papriky (není však nezbytná), 3 sklenice 0,7 l zeleninového leča, l lžíce pepře, 200 s sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky a vepřovou plec bez kosti umeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dožluta. Vmícháme papriku nebo pokrájené či roztlučené feferonky a společné s cibulí je krátce osmahneme. Pak sejmeme z ohně, vmícháme mleté maso i škvarky, přidáme 3 sklenice leča i se šťávou, opepříme, vyklepneme vejce, dochutíme hořčicí, vše důkladné promícháme, podle chuti dosolíme a směs naplníme do menších skleniček. Uzavřeme víčky a vaříme 2 hodiny. První den l hodinu varem a druhý den opít hodinu varem, aby se zničily všechny choroboplodné bakterie a případné plísně. Jediné tak je pomazánka důkladně ošetřena a vydrží v chladu a temnu velmi dlouho.

 


Vloženo:28. 1. 2013  
http://www.xkuchtik.cz