INGREDIENCE: 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky, l cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 4 papriky kapie, 1/2 l vývaru z masoxu, lžíce citrónové šťávy, 2 žloutky, kelímek zakysané smetany, lžíce čerstvého másla, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme ji, osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a mouku. Pokud by bylo málo vyškvařeného tuku, přidáme trochu oleje. Přidáme na nudle nakrájené vyčištěné papriky, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Občas musíme promíchat. Pak omáčku prolisujeme přes síto, vmícháme smetanu, žloutky, citrónovou stavu a dochutíme. Dobře promícháme a podáváme k dušenému mletému masu.