xkuchtik.cz

 

JÁTROVÁ OMÁČKA

 

INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, l velká cibule, větší špetka pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky papriky, 400 s vepřových jater, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru z bujónové kostky, sůl, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci sádla a lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kostky, rozšleháme a vaříme půl hodiny za občasného promíchání na mírném plameni. Na druhé lžíci rozehřátého sádla smažíme opepřená játra zbavená blanek a žilek po obou stranách, pak je podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkká játra umeleme na strojku na maso nebo je po vychladnutí nastrouháme. Vložíme do uvařené omáčky, promícháme a dochutíme.
Příloha: houskový knedlík nebo rýže

 


Vloženo:14. 11. 2008  
http://www.xkuchtik.cz