xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÝ ŘÍZEK HOTELU VALNOVKA.

Od Luďka Posledníka z Jesenice

 

INGREDIENCE: 200g čisté vepřové karé, 1ks vejce uvařené natvrdo, 30 g sýr Ementál jemně strouhaný, kečup lehce naředěný na pokapání, jemně krájený čerstvý pórek a kudrnka, půlka jedné nožičky jemného párku orestovaná do hřebínku. Na těstíčko: Špetka soli, hladká mouka, vejce, mléko.

POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso krojené ve dvou částech naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Nejprve obalíme v hladké mouce a potom v těstíčku. Na nepřilnavou pánev dáme trochu rostlinného oleje a smažíme dozlatova. Na talíř připravíme nejlépe Farm frits crinkle, nebo americké brambory. Na tuto přílohu položíme hotový řízek, nahoru poklademe na půl rozkrojené vejce řezem dolů mezi ně do hřebínku orestovanou půlku jemného párku. To zlehka posypeme sýrem a pokapeme kečupem. Vše pak ještě posypeme jemně nakrájeným pórkem a petrželkou. Talíř nezapomeneme ozdobit čerstvou zeleninou. Takto připravené jídlo působí velmi dobře co do chuti, množství a vzhledu.

 


Vloženo:20. 3. 2005  
http://www.xkuchtik.cz