xkuchtik.cz

 

VELIKONOČNÍ UZENÉ MASO DUŠENÉ V CELERU

Tak tu máme zase Velikonoce!!

 

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 80 celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kyselé smetany, 40 g hl. mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme k ní maso a ze všech stran zprudka opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, a povaříme. Porce na talířích přelijeme omáčkou a ozdobíme kopečky dušeného celeru.

 


Vloženo:6. 4. 2009  
http://www.xkuchtik.cz