xkuchtik.cz

 

RUSKÉ TELECÍ ZRAZY

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme to, co zabere nejvíc času: nádivku. Nakrájenou žemli namočíme v mléce, po chvíli vymačkáme; jemně nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní vymačkanou žemli, osolíme, opepříme, dobře promícháme a dáme na pánev osmahnout na mírném ohni. Potom hranou ruky naklepeme tenké řízky z telecího masa a na každý dáme po jedné lžíci připravené nádivky: řízky stočíme, ovážeme nití a osolíme. V rozpáleném tuku je opečeme tak, že je vidličkou otáčíme, aby byly ze všech stran do červena. Jakmile zčervenají, zmírníme žár, přidáme sklenici vývaru ze slepičí kostky, 2 lžíce paprikového protlaku a přikryté dusíme do měkka 40 až 60 minut. Před podáním odmotáme z masa nit a přlejeme zrazy šťávou.

 


Vloženo:2. 4. 2005  
http://www.xkuchtik.cz