xkuchtik.cz

 

TELECÍ PEČENĚ PO FRANCOUZSKU.

 

INGREDIENCE: 1000g telecí kýty, 50g slaniny, 40g másla, kapary, 50g celeru, 1 cibule, hřebíček, 1 sardelka, 1 lžíce másla, trochu strouhanky,2 lžíce smetany, trochu mouky, 1/4 l smetany, opět trochu mouky a 1/8 l bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso z kýty odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme kostičky slaniny, kousek másla, kapary, plátky celeru, cibuli, hřebíček a vše krátce osmažíme. Teprve potom přidáme maso, podlijeme je vodou a pečeme slabou hodinku. Mezitím je občas potíráme sardelovým máslem. Když je pečeně skoro hotová, potřeme ji řídkou kaší ze sladké smetany a mouky a necháme dopéci. Posypeme ji ještě nahoře strouhankou a dáme zrůžovět. Šťávu slijeme, zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou, ochutíme bílým vínem, povaříme a nalijeme na rozkrájenou pečeni.

 


Vloženo:16. 4. 2000  
http://www.xkuchtik.cz