xkuchtik.cz

 

SKOPOVÁ KÝTA NA ROŽNI .

 

INGREDIENCE: 1 celá skopová kýta, 2 paličky česneku, sůl, 200 ml bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu vykostíme, protkneme podélně rozčtvrcenými stroužky česneku, v celku napíchneme na rožeň, upravíme a za otáčení pomalu pečeme na dřevěném uhlí, nejlépe u bočního svislého ohniště, kdy můžeme do pekáče pod rožněm chytat vypečený tuk se šťávou a maso jim potírat. Solíme při pečení a v závěru polijeme vínem. Maso svrchu neskrajujeme, kýtu podáváme v celku, až je propečená a šťavnatá a polijeme ji prohřátou šťávou z pekáče. Podáváme s chlebem.

 


Vloženo:9. 9. 2004  
http://www.xkuchtik.cz